Yrityksen kasvu loi tarpeen uudelle puhelinjärjestelmälle – Suomen Aurinkotekniikka Oy

Yrityksen kasvu loi tarpeen miettiä uudestaan yrityksen puhelinjärjestelmän

Omakotitalossa Riihimäellä asuva Ville Tiainen havahtui vuonna 2016 siihen, että asumiskustannukset kasvoivat mm. sähkön siirtohintojen nousun vuoksi. Hän alkoi miettiä eri vaihtoehtoja tilanteen ratkaisemiseksi ja tästä asumiskustannusten sekä omien arvojen yhdistymisestä syntyi myöhemmin sinä vuonna Suomen Aurinkotekniikka Oy, joka on kasvanut vajaassa viidessä vuodessa Villen ideasta noin 20 henkilön asiantuntijayritykseksi, joka palvelee omakotitaloasujia uudistuvan energian saralla.

Kun Ville Tiainen pohti oman kotinsa energiataloutta, ei hän arvannut, että siitä alkaisi tie yrittäjyyteen uudistuvan energian alalla. Taloudellista hyötyä tarkkaan laskevana ihmisenä hän halusi uudistaa kotinsa energiataloutta aurinkopaneeleilla. Aurinkopaneeleihin liittyvän pohdinnan myötä Ville huomasi, että toimialalla voisi olla tilaa aurinkopaneeleja myyvälle ja asentavalle yritykselle. Tästä sai alkunsa vielä saman vuoden aikana perustettu Suomen Aurinkotekniikka Oy.

Aurinkopaneelien asennus Aurinkopaneelien asennus on ammattilaisten työtä.

Panostus uudistuvaan energiaan on investointi, ei kuluerä

Aurinkotekniikka tuottaa omakotitaloasujalle ”avaimet käteen” -palvelua.

– Me olemme alusta asti halunneet olla aurinkosähkön asiantuntijayritys. Me tunnemme toimijat sekä asiakkaiden tarpeet, Ville kuvaa yrityksen ydintä. – Yrityksen alkuperäinen ajatus taloudellisesta kannattavuudesta on edelleen vahvasti mukana toiminnassa. Selvitämme asiakkaan kanssa hänen energian käyttötottumuksiaan. Sen jälkeen laskemme uudistuvan energian käytön edut, myös taloudelliset, Ville tarkentaa. Ville onkin verrannut usein aurinkopaneeleihin siirtymistä esimerkiksi pankkiin tehtävään sijoitukseen.

– Minusta aurinkopaneelit on sijoitus, aivan kuten säästäminen rahastoon. Pistät prosessiin alkupanoksen, josta saa jatkossa tuottoa joka vuosi. Esimerkiksi aurinkopaneelien käyttöönotosta aiheutuvat hyödyt tulevat energianhinnan säästöissä sekä investoinnin vaikutuksesta oman asunnon arvoon. Ei pidä myöskään unohtaa ekologista näkökulmaa, kun puhutaan aurinkoenergiasta, kuvaa Ville teemoja, joita he myös pohtivat asiakkaidensa kanssa.

Uusi innovaatio kiihdytti yrityksen kasvua

Aurinkotekniikka on kasvattanut perustamisestaan lähtien vuosittain liiketoimintaansa.

– Me olemme saaneet pätevää porukkaa taloon. Meistä jokainen haluaa ratkoa samoja ongelmia ja haluamme toimia asiakaslähtöisesti. Tämä välittyy myös yrityksen toimintaan. kertoo Ville. Lisäksi yritys toi noin kaksi vuotta sitten markkinoille kokonaan uuden aurinkopaneelien kiinnitysjärjestelmän. Kiinnikkeen malli on patentoitu ja tuotteita on toimitettu tämän vuoden aikana Pohjoismaihin, Baltiaan ja Manner-Eurooppaan.

– RAULI-kiinnikkeet kehitettiin omassa asennustoiminnassa havaittujen kehitysideoiden pohjalta. Kiinnikkeet luotiin nopeuttamaan meidän omaa asennustoimintaa, mutta pian huomattiin, että niille on kysyntää muuallakin, Ville kuvaa uuden innovaation syntyä ja jatkaa: – RAULI-kiinnikkeet on kehitetty niin käytännön näkökulmasta, mutta myös design huomioiden. Nykyään kun mustalle katolle asennettaan musta paneeli, jossa käytetään meidän kiinnikkeitä, niin se on lähes taideteos omalla katolla, kuvaa Ville tuotteiden designiä.

Suomen Aurinkotekniikka toi markkinoille täysin uuden aurinkopaneelien kiinnitysjärjestelmän.

Yrityksen kasvu loi tarpeen miettiä uudestaan yrityksen puhelinjärjestelmän

Pari vuotta sitten Aurinkotekniikassa havahduttiin tilanteeseen, että yrityksen puhelujen hallintaan ja ohjaukseen tarvitaan jokin järjestelmä.

– Meillä tuli kasvun mukana eteen se tilanne, ettei puhelin jokaisen omassa taskussa enää riittänyt asiakaspuhelujen hoitoon. Palkkasimme toimistolle henkilökuntaa ja lisäksi aloimme hakea pikaisesti järjestelmää puhelujen hoitoa varten, kuvaa Ville Mustalinjan hankinnan alkutilannetta.

– Uskon, että kaikki kasvavat yritykset käyvät läpi saman vaiheen. Kun yritys kasvaa, niin jossain vaiheessa pitää ratkaista järjestelmiin ja työtapoihin liittyvät asiat, kuten esimerkiksi yrityksen puhelujen hallinta. Alussa yritys toimii vaikka kynällä ja muistilehtiöllä, mutta ei niiden avulla kasvavaa yritystä pyöritetä, Ville sanoo.

Sosiaalisen media kautta löytyi ratkaisu yrityksen puhelinjärjestelmäksi

– Laitoin LinkedIniin sanan ”puhelinvaihde” ja kysyin, onko kenelläkään antaa suosituksia. Sain noin 10 linkkausta ja siitä joukosta valitsimme Mustalinjan, Ville kertoo.

– En tiennyt ennen tätä mitään puhelinjärjestelmistä. Mustalinjassa minua miellytti se, että koko prosessi oli suoraviivainen

– Mustalinjan sai nopeasti käyttöön, ilman turhia mutkia, Ville jatkaa. – Joskus teknisistä asioista tykätään tehdä liian monimutkaisia, mutta Mustalinjassa oli todella selkeä applikaatio ja siinä oli kaikki riittävä; mitään ei puuttunut eikä ollut mitään ylimääräistä, Ville kertaa valintaa.

– Lisäksi Mustalinjan porukan palvelualttius ja hyvä fiilis välittyi minulle hankintaa tehdessä. Tuo sama palvelualttius jatkunut joka vaiheessa siitä lähtien, lisää Ville.

Villellä oli vielä yksi tärkeä kriteeri, kun hän valitsi Mustalinjan Aurinkotekniikan käyttöön.

– Näin jo silloin, kun Mustalinjaa esiteltiin minulle, että se pystyy kasvamaan meidän kanssa. Mustalinja muokkautuu ja kasvaa yrityksen tarpeisiin. Silloin oli myös näkyvillä tulevat mahdollisuudet Mustalinjan kehityksessä. Ja juuri tätä kasvunvaraa meidän yritys tarvitsee, Ville tiivistää.

Suomen Aurinkotekniikan asentajat työssään.

Lue lisää Suomen Aurinkotekniikasta:

Verkkosivut »
Facebook »
Instagram »
Youtube »
LinkedIn »

 


 

Lataa mobiilivaihdevertailu

Puolueellinen mobiilivaihde -vertailu sisältää perustietopaketin mobiilivaihteesta ja sen toiminnoista. Lisäksi se tarjoaa vinkkejä eri mobiilivaihteiden vertailuun sekä hankintapäätöksen tueksi.

Lataa mobiilivaihdevertailu

  • Lisätietoja henkilötietojen käsittelystämme löydät tietosuojaselosteestamme »
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Mobiilivaihde vertailu