Mustalinjan toimivuus ja käytettävyys on omaa luokkaansa – Haminan Autokorjaamo Oy

“Mustalinja on edullisempi kuin meidän aiempi järjestelmä ja on huomattavasti parempi käyttää”

Silloiset työkaverit Marko Junnola ja Markus Huttunen perustivat Haminan Autokorjaamo Oy:n tammikuussa 2012. ”Me lähdettiin alusta alkaen liikkeelle Markon kanssa sillä ajatuksella, että halutaan tehdä asioita omalla tavalla”, kertoo Markus Huttunen, toinen Haminan Autokorjaamo Oy:n yrittäjistä.

Yrityksen toimintamalli on alusta saakka kiteytynyt sanoihin kehitys ja asiakaspalvelu.” Tässä vuosien varrella on tehty kaikenlaisia muutoksia aika ennakkoluulottomastikin. Jokainen muutos on kuitenkin ollut askel eteenpäin ja tuonut jotain uutta toimintaan. Kaiken muutoksenkin ytimessä on aina ollut palvelu sekä vahva ammattitaito”, Markus lisää

Haminan autokorjaamo Oy juhli 10-vuotisjuhliaan tammikuussa 2022. Yrityksellä on toimitilat Haminassa, keskeisellä sijainnilla moottoritien lähellä.

Henkilökuntaa on tällä 17 henkilöä. Liiketoiminta koostuu autojen huolto- ja korjaustoiminnasta sekä varaosamyynnistä.

Molemmat perustajat, Marko ja Markus, toimivat edelleen yrittäjinä ja osakkaina yrityksessä. Kaiken kaikkiaan osakkaita on viisi.

– Meidän osakkaat on olleet täällä ensin töissä. Vuosien varrella on koettu tärkeäksi jakaa vastuuta ja leventää harteita, jolla yrityksen toimintaa viedään eteenpäin. Ja siihen oikeat henkilöt on löytyneet omasta henkilökunnasta, Markus kertoo. Asiakaskunta yrityksellä on monipuolinen.

– Suurin osa asiakkaista tulee lähialueilta. Meillä on lisäksi asiakkaita pääkaupunkiseudulta, jotka tulevat varta vasten meille. Lisäksi tällä alueella liikkuu paljon kansainvälisiä matkailijoita ja työmatkailijoita, jotka tulevat meille auto-ongelmien yllättäessä. Me onkin vuosien varrella autettu asiakkaita aina heidän tilanteensa vaatimalla tavalla. Ollaan mm. korjattu kaivurin ilmastointia keskellä maastoa, Markus sanoo.

Mustalinja - Haminan Autokorjaamo

Ytimessä ennakkoluuloton toimintamalli ja asiakaspalvelu

Yrityksen toimintamalli on alusta saakka kiteytynyt sanoihin kehitys ja asiakaspalvelu.

– Tässä vuosien varrella on tehty kaikenlaisia muutoksia aika ennakkoluulottomastikin. Jokainen muutos on kuitenkin ollut askel eteenpäin ja tuonut jotain uutta toimintaan. Kaiken muutoksenkin ytimessä on aina ollut palvelu sekä vahva ammattitaito, kiteyttää Markus yrityksensä toiminnan ydintä. Yrityksessä on vuosien varrella tehty erilaisia ratkaisuja, jolla toimintaa on viety eteenpäin.

– Esimerkiksi ostimme varaosaliikkeen yhdessä toisen korjaamon kanssa. Kyseinen varaosaliike myytiin sittemmin pois, mutta sitä kautta pystyimme lisäämään oman varaosaliikkeen, Markus kertaa kasvuaskeleita.

– Toinen muutoksien kohde on meidän toimitilat. Aloitimme vuokratiloissa, mutta pari vuotta myöhemmin hankimme kyseisen kiinteistön omaksi, Markus aloittaa.

– Toimitilojen ikä ja rajallisuus alkoi tulla pari vuotta sitten vastaan ja teimmekin jo aika pitkälle suunnitelmia tilojen rakentamiseksi. Mutta sitten löydettiin loistava kumppani ja nyt toimimme vuokratiloissa. Tilat räätälöity täsmälleen meidän tarpeisiin eikä meillä ole enää kiinteistönomistajan huolia, kuten lumitöitä talviaamuisin, hän lisää. Haminan Autokorjaamo on kuulunut mukaan Autofit-ketjuun jo perustamisesta saakka.

– Meille toimiminen ketjun osana oli selvää alusta saakka. Autofit-ketjussa pohditaan laajemmin toimialan kehitystä ja sen tulevaisuutta. Pääsemme olemaan mukana siinä kehitystyössä ja se on meille hyvin tärkeää, koska kyseessä on toimialan tulevaisuus määrittää myös meidän toimintaa, sanoo Markus.

Mustalinja

“Niinhän se menee, että kun palvelet toista kuten toivot itseäsi palveltavan, niin homma toimii”

Asiakaspalvelu ja sen laatu on Haminan Autokorjaamon ydinarvo. Palvelunäkökulma on otettu huomioon toimitiloista lähtien.

– Niinhän se menee, että kun palvelet toista kuten toivot itseäsi palveltavan, niin homma toimii. Siitä meidän toiminta lähtee, Markus aloittaa.

– Emme ole koskaan panostaneet isommin markkinointiin. Koska Hamina on pieni paikkakunta, niin täällä asiakkaiden viesti ja asiakaspalaute ovat tärkeimmät markkinointiväylät. Me ollaan pidetty palvelun laatu korkealla, niin hyvä sana kulkee, Markus lisää.

”Järjestelmä puhelujenhallintaan on välttämätön, sillä sen puute näkyy liikevaihdossa”

– Puhelin soi meillä aika paljon, varsinkin nyt, kun kevään renkaan vaihtosesonki on käynnissä, aloittaa Markus.

– Meillä oli aiemmin käytössä järjestelmä puhelujenhallintaan. Tällä toimialalla jokin järjestelmä on välttämätön, sillä jos sitä ei ole, niin se näkyy kyllä liikevaihdossa. Niin isossa roolissa puhelin vielä meidän toimialalla on, hän jatkaa. Mustalinja otettiin käyttöön noin vuosi sitten.

– Vaikka sanotaan, ettei hyvää ja halpaa ole, niin nyt on. Mustalinja on edullisempi kuin meidän aiempi järjestelmä ja on huomattavasti parempi käyttää, Markus kertaa Mustalinjan valintaperusteita.

– Mustalinjan toimivuus ja käytettävyys on jotain omaa luokkaansa. Sen käyttö on loogista ja sovellus parantaa käytettävyyttä entisestään, Markus sanoo.

– Meille on tärkeää, että kaikki saapuneet puhelut näkyy Mustalinjassa ja vieläpä meillä kaikilla. Näin nähdään, että onko siellä asiakas odottamassa soittoa takaisin ja kuka tahansa voi hoitaa puhelun, Markus kertoo Mustalinjan käytöstä.

– Toinen meillä tykätty ominaisuus on puhelun siirto. Se on todella helppoa eikä meidän tarvitse kiikutella puhelimia edestakaisin toimitiloja, hän lisää.

Haminan Autokorjaamo - mobiilivaihde

Mustalinja sopii kaikenkokoisille yrityksille

– Voin sanoa, että jo yhden miehen pajakin voisi oikeasti hyötyä Mustalinjasta. Jokainen toki näkee oman puhelimen lokista tulleet puhelut. Mutta Mustalinjan kautta asiakas saa yritykseen heti kontaktin vaikkei puheluun ehdittäisi vastaamaan. Kun asiakas saa tiedon, että puhelu on huomioitu ja hänelle soitetaan pian, niin hän ei ehkä soitakaan heti seuraavaan yritykseen, Markus summaa Mustalinjan hyödyn.

– Ja kun Mustalinjassa tulee vielä liittymä samassa, niin se helpottaa kokonaisuuden hoitoa. Uskallankin siis suositella Mustalinjaa kaikille, oli minkäkokoinen yritys tahansa, Markus kiteyttää.

Lue lisää Haminan Autokorjaamosta:

Verkkosivut »
Facebook »
Instagram »

 


 

Lataa mobiilivaihdevertailu

Puolueellinen mobiilivaihde -vertailu sisältää perustietopaketin mobiilivaihteesta ja sen toiminnoista. Lisäksi se tarjoaa vinkkejä eri mobiilivaihteiden vertailuun sekä hankintapäätöksen tueksi.

Lataa mobiilivaihdevertailu

  • Lisätietoja henkilötietojen käsittelystämme löydät tietosuojaselosteestamme »
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Mobiilivaihde vertailu