Mustalinja on mukavampi, parempi eikä edes ollut kalliimpi – Jokikone Oy

Joensuulainen Jokikone Oy yksi Suomen vanhimpia vapaa-ajankonekauppoja. Yritys on ehtinyt jo ns. ”aikuiseen ikään”, sillä tämän vuoden helmikuussa Jokikoneella juhlittiin 40-vuotisjuhlia. Jokikoneella satsataan laatuun, niin tuotteissa ja asiakaspalvelussa. ”Me haluamme olla täyden palvelun talo”, kertoo Jokikone Oy:n kauppias Marko Halonen. ”Tästä kertoo mm. se kun pitkäaikaisten asiakkaidemme liikkuminen rajan yli muuttui 2010 – luvulla, niin päätimme mennä heidän luokseen ja palvella heitä siellä”, Marko jatkaa.

Jokikone Oy:n valikoimasta löytyy vapaa-ajankoneita jokaiseen vuodenaikaan. Sieltä löytyvät mm. veneet, moottoripyörät sekä moottorikelkat ja mönkijät, pienempiä koneita kuten esimerkiksi perämoottoreita tai kalastusvälineitä unohtamatta.

Koneiden lisäksi Jokikoneelta löytyy tarvittavat varusteet, varaosat sekä huoltopalvelut.

– Me olemme täyden palvelun talo ja tarjoamme kaiken vapaa-ajankoneisiin liittyen, joten meidän asiakkaamme saa kaiken katon alta, Marko kertoo Jokikoneen toiminnasta.

Markon vanhemmat perustivat yrityksen helmikuussa 1980, tarkalleen ottaen karkauspäivänä.

– Suomessa ei juurikaan ole tämän ikäisiä toimijoita, Marko aloittaa jatkaen:

– Toki moni asia on muuttunut vuosien varrella. Me vedämme yritystä nyt veljeni Veli-Pekan kanssa ja yrityksen toiminta on vuosien varrella kasvanut ja kehittynyt.

Yrityksen toiminta laajeni viime vuonna Venäjälle, kun Jokikone perusti toisen toimipisteen Petroskoihin.

– Meillä Venäjältä tulevien asiakkaiden määrä kasvoi 1990-luvun loppupuolella ja se heidän osuus asiakaskunnasta oli merkittävä tuonne 2010-luvun puolenvälin tienoille.

– Kansainvälisissä asioissa tapahtuneet muutokset muuttivat kuitenkin asiakkaittemme liikkumista Joensuun liikkeeseen, Marko kuvaa asiakaskunnassa tapahtunutta muutosta.

– Joten, koska asiakkaiden liikkuminen muuttui, niin me päätimme mennä asiakkaidemme luo ja aloimme valmistella toimipisteen avausta Petroskoihin. Tämä päätös tehtiin, koska halusimme palvella paremmin meidän asiakkaitamme, joista moni oli jo pidempään asioinut meillä, kuvaa Marko toiminnan laajentumista.

– Tämä tavoite toteutui, kun avasimme jälleenmyyntiliikkeen Petroskoihin toukokuussa 2019, Marko lisää.

”Mustalinja on mukavampi, parempi eikä edes ollut kalliimpi”

Jokikone siirtyi käyttämään Mustalinjaa noin puolitoista vuotta sitten. Sitä ennen heillä oli käytössä toisen operaattorin ratkaisu puhelujen hallintaan.

– Operaattori oli jo silloinkin hyvä, mutta palvelun käyttöliittymä oli meidän tarpeisiin liian raskas ja pääkäyttäjävetoinen. Siinä oli jopa pääosin englanninkieliset valikot, Marko tiivistää lähtötilanteen.

– Sitten eräänä päivänä paikalle tuli Mustalinjan kaverit. Ensimmäisellä tapaamiskerralla Mustalinja ei tehnyt vaikutusta – enemmän tuli mieleen kysymys, että voiko tuollainen kevyt ratkaisu Oulusta oikeasti toimia, kuvailee Marko ensivaikutelmia Mustalinjasta.

Mustalinja jäi kuitenkin mieleen ja Marko kyseli tutulta operaattorikauppiaalta, oliko hän kuullut Mustalinjasta.

– Tuttu kauppias totesi, että se on kevyesti toteutettu ja hyvä palvelu, Marko kertoo.

– Joten me päätimme sitten edetä Mustalinjan kanssa. Ja voin sanoa, että Mustalinja on mukavampi, parempi eikä edes ollut kalliimpi, Marko jatkaa naurahtaen.

Jokikone mobiilivaihde

”Jos osaa käyttää facebookkia, niin osaa käyttää myös Mustalinja-äppiä”

Mustalinja on ollut Jokikoneella tykätty työkalu puhelujen hallintaan.

– Kaikki ovat olleet tyytyväisiä ja mikä parasta, niin Mustalinjan käytössä ei tarvitse olla it-asiantuntija. Olen aina sanonut, että jos osaa käyttää facebookkia, niin osaa käyttää myös Mustalinja-äppiä, Marko tiivistää Mustalinjan helppokäyttöisyyttä.

Mustalinjaa käytetään Jokikoneella päivittäin, varsinkin takaisinsoittotiedote ja yhteinen puheluloki ovat tärkeitä työkaluja yrityksessä.

– Ennen Mustalinjaa, meiltä saattoi parikin henkilöä soittaa takaisin samalle asiakkaalle. Nyt meillä kaikki näkevät puhelujen tilanteen eikä soitella enää turhaan niitä puheluja, jotka on jo hoidettu, Marko kertoo.

Pyydettäessä Mustalinjan käytöstä jotain kehitettävää, niin Marko sanoo pitkän pohdinnan jälkeen:

– Tavoittelin kerran asiakaspalvelua eikä sieltä heti vastattu minulle… mutta kyllä sieltä soitettiinkin sitten hyvin nopeasti takaisin.

Lataa mobiilivaihdevertailu

Puolueellinen mobiilivaihde -vertailu sisältää perustietopaketin mobiilivaihteesta ja sen toiminnoista. Lisäksi se tarjoaa vinkkejä eri mobiilivaihteiden vertailuun sekä hankintapäätöksen tueksi.

Lataa mobiilivaihdevertailu

  • Lisätietoja henkilötietojen käsittelystämme löydät tietosuojaselosteestamme »
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Mobiilivaihde vertailu