Asiakastyytyväisyys tärkein peruste Mustalinjan valintaan – Rengasnuora Oy

Tärkeintä se, että jokaiselle asiakkaalle löydettäisiin se sopivin ratkaisu – myös puhelimitse

Jarmo Nuora on toiminut Rengasnuora Oy:n yrittäjänä lähes 30 vuotta. Vuosien varrella on koettu muutoksia niin toimialassa kuin autoissakin – ja myös renkaissa.

– Monelle rengas on vaan musta, pyöreä ja pakollinen asia, mutta se tosiaan on yksi halvimmista turvavarusteista, mitä autossa on, Jarmo tiivistää renkaiden merkitystä autoilussa.

– Renkaan valintaan vaikuttaa moni asia, mutta me olemme panostaneet nimenomaan siihen, ettei asiakkaan tarvitse olla renkaiden asiantuntija. Se on meidän hommaa. Meillä henkilökunta kartoittaa sopivat vaihtoehdot ja asiakas päättää, mitä valitsee, Jarmo kertoo yrityksestään.

Asiakastyytyväisyys tärkein peruste Mustalinjan valintaan

– Meille asiakastyytyväisyys on tärkeintä, koska sillä taataan asiakassuhteen jatkuvuus, Jarmo sanoo jatkaen:

– Asiakastyytyväisyys oli myös tärkein peruste, miksi valitsimme Mustalinjan vahvistamaan meidän asiakaspalvelua.

Jyväskyläläinen Rengasnuora Oy on perustettu vuonna 1992 marraskuussa. Rengasnuora on osa kotimaista RengasCenter-ketjua ja yritys näkyykin esimerkiksi markkinoinnissa RengasCenter Jyväskylä -nimellä. RengasCenter -ketju on yksi suomen suurimmista ketjuista 64 toimipisteellä. Ketju on valmistajariippumaton ja yrittäjävetoinen.

– RengasCenterin yrittäjävetoisuus mahdollistaa nopean reagoinnin muuttuviin tilanteisiin sekä korostaa jokaisen ketjun yrityksen paikallisuutta, Jarmo kertoo.

– Rengasnuora Oy on osa ketjua, mutta olemme itsenäinen yritys ja voimme reagoida esim. paikallisiin asiakastarpeisiin ja etsiä asiakkaalle se sopivin tuote, Jarmo tiivistää.

Asiakaspalvelun täytyy toimia kiireessäkin

Henkilökuntaa yrityksessä on seitsemän vakituista työntekijää, mutta sesongin aikana henkilöstömäärä lähestyy kahtakymmentä. Renkaiden myyntiin liitetään monesti vuodenaikojen mukaan elävät sesongit, mutta Jarmo lähestyy alkutalven ja kevään sesonkeja tyynesti.

– Tällä alalla sesongit tiedetään jo – ne tulevat joka vuosi ja ne osataan hoitaa, Jarmo sanoo.

– Autoja voi mennä läpi päivässä sen verran, mitä koko tammikuussa ja asiakaspalvelun pitää vaan pelata kiireessäkin, Jarmo kiteyttää kiireisimmistä ajoista.

Asiakaspalvelun laatu on yritystoiminnan ydinasia

– Puhelimen käyttö on valitettavan unohdettu palvelumuoto asiakaspalvelussa, vaikka se olisi monesti nopein tapa hoitaa asia kuntoon. Halusin meille puhelinjärjestelmän, joka palvelee meitä ja asiakasta, Jarmo kuvaa perusteita, joilla Rengasnuoralle lähdettiin hakemaan puhelinratkaisuja.

– Me mietittiin ensin, mitä me itse halutaan, kun me soitetaan yritykseen asiakkaana tai yhteistyökumppanina. Mietimme myös kaikki huonot kokemukset eli tavat, miten meillä ei haluta asioita tehdä, Jarmo kertoo hiukan hymyillen ja jatkaa:

– Näiden kaikkien kriteerien pohjalta selkeä valinta meille oli Mustalinja.

Mustalinja on tuonut yrityksen asiakaspalveluun tukea ja parantanut työtehoja

– Kiireiseen aikaan nähdään heti, onko vastaamattomia puheluja ja onko ne soitettu jo takaisin vai ei. Näin ei hukkaannu resursseja, kun selvitellään, onko vastaamattomia puheluja hoidettu, tiivistää Jarmo Mustalinjan hyötyä.

– Meillä on IVR-valikko ainoastaan käytössä kiireaikoina, ei koskaan muuten. Silloinkin IVR:llä ohjataan asiakkaita palvelun tarpeen mukaan oikeaan suuntaan, jotta voidaan varmistaa että asiakas, joka kaipaa asiantuntijan apua esimerkiksi rengashankinnoissa, saa apua heti, Jarmo kuvaa asiakaspalvelun toimintaa.

– Loppupelissä kaikessa toiminnassa on tärkeintä se, että jokaiselle asiakkaalle löydettäisiin se sopivin ratkaisu – myös puhelimitse. Sillä asiakastyytyväisyys on tärkeintä – asiakashan se, joka maksaa palkan, tiivistää Jarmo lopuksi.

Lue lisää rengasnuorasta

Yrityksen www-sivut: rengasnuora.fi »
Rengasnuora Facebookissa »

 


 

Mitä hyötyä yrityksellesi voisi olla Mustalinjasta? Lue tästä »

Lataa mobiilivaihdevertailu

Puolueellinen mobiilivaihde -vertailu sisältää perustietopaketin mobiilivaihteesta ja sen toiminnoista. Lisäksi se tarjoaa vinkkejä eri mobiilivaihteiden vertailuun sekä hankintapäätöksen tueksi.

Lataa mobiilivaihdevertailu

  • Lisätietoja henkilötietojen käsittelystämme löydät tietosuojaselosteestamme »
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Mobiilivaihde vertailu